Sleva 20% na Váš nákup s královskou akcí. V košíku použijte slevový kupón ROYAL20 a pro zákazníky ze Slovenska ROYAL20SK. Sleva platná při nákupu nad 1500 Kč / 55 EURO.

Měsíční kámen nebo Alexandrit? Který z drahokamů zvolit?

Měsíční kámen nebo Alexandrit? Který z drahokamů zvolit?

Výběr správného drahokamu může být často složitý úkol, zejména když na vás čekají tak okouzlující možnosti jako měsíční kámen a alexandrit. Oba kameny mají své jedinečné vlastnosti, výhody a specifická využití. Pojďme se podívat na plusy a mínusy každého z nich, abyste mohli učinit informované rozhodnutí, který drahokam bude pro vás ten pravý.

Měsíční kámen

  1. Mystická krása: Měsíční kámen je známý pro svou adularescenci, která vytváří jemný, tajemný svit připomínající měsíční světlo. Tento optický jev činí každý kámen jedinečným a okouzlujícím.
  2. Symbolika: Měsíční kámen je často spojován s emocemi, intuicí a ženskou energií. Je to kámen milenců a je považován za silný amulet pro ochranu během cestování.
  3. Cenová dostupnost: Ve srovnání s jinými drahokamy je měsíční kámen cenově dostupnější, což umožňuje vlastnit krásný kousek i bez velké finanční zátěže.
  4. Široká dostupnost: Měsíční kámen je poměrně běžný a dostupný v různých tvarech a velikostech, což umožňuje snadné nalezení toho pravého kousku pro jakýkoli šperk.

K čemu se hodí

Měsíční kámen je ideální pro romantické příležitosti, jako jsou zásnuby, výročí nebo Valentýn. Je také skvělým dárkem pro cestovatele a lidi hledající emocionální rovnováhu a intuitivní vedení. Jeho jemný vzhled a mystická aura ho činí perfektním doplňkem pro večerní šperky a formální příležitosti.

Alexandrit

  1. Měnící se barvy: Alexandrit je známý svým unikátním fenoménem změny barev, kdy na denním světle vypadá modře a pod umělým osvětlením přechází do červených až fialových odstínů. Tento efekt z něj činí jeden z nejvzácnějších a nejzajímavějších drahokamů.
  2. Vysoká tvrdost: S tvrdostí 8,5 na Mohsově stupnici je alexandrit velmi odolný a vhodný pro každodenní nošení.
  3. Symbolika: Alexandrit je považován za kámen rovnováhy a proměny, který podporuje kreativitu a intuici. Je také spojován s bohatstvím a štěstím.
  4. Exkluzivita: Vzhledem k jeho unikátním vlastnostem je alexandrit velmi ceněný mezi sběrateli a milovníky šperků.

K čemu se hodí

Alexandrit je ideální pro zvláštní a významné události, jako jsou kulaté narozeniny, výročí, nebo zásnuby. Je to také vynikající volba pro ty, kteří hledají jedinečný a vzácný šperk, který bude vynikat svou krásou a exkluzivitou. Díky své tvrdosti je vhodný pro každodenní nošení a může být skvělým kouskem pro ty, kteří ocení jak estetickou, tak symbolickou hodnotu drahokamů.

Konečné rozhodnutí

Výběr mezi měsíčním kamenem a alexandritem závisí na vašich osobních preferencích a potřebách. Pokud hledáte cenově dostupný a romantický kámen s mystickou aurou, měsíční kámen bude skvělou volbou. Pokud však toužíte po vzácném, fascinujícím a exkluzivním kousku, který nabízí jedinečný zážitek z měnících se barev, alexandrit je tím pravým kamenem pro vás.

Ať už se rozhodnete jakkoli, oba drahokamy mají své jedinečné kouzlo a hodnotu, které mohou přinést radost a krásu do vašeho života nebo života vašich blízkých.

 

                      Měsíční kameny                                          Alexandrity